Březnový společný koncert SGR a RíRa v Liberci

23.04.2019 14:17

Byl to kombinačně zajímavý tah, spojit koncert našich dvou uskupení do jednoho večera. Žánrově si skupiny byly blízké jen občas, a to když jsme vytáhli se SGR skladby skostko-irské, které nějaké máme udělané. Další paralela v rovině lidské byla mezi mnou a Michalem Cádrou, který v RíŘe hraje na kytaru, ale oba současně jsme členy bluegrassové skupiny Handl, kde on je za mandolinistu a také občas hraje na tahačku při country bálech. 

Že to byl večer plný solidní muziky se nám potvrdilo i na nahrávkách/dvd, které si naše kapela z koncertu pořídila. Ukázky jsou na odkazu v rubrice demo. Hlavní zásluhu na tom má samozřejmě zvukař, kterému tímto ještě jednou děkuji, a pak náš bubeník Dan, který materiál zpracovává a vyvěšuje do veřejného prostoru a tím posiluje naši propagaci. Díky mu za to, klukovi zelenýmu. Michala jsem pozval zahostovat si na mandolínu do skladby Sweet Georgia Brown v SGR bloku. Všechny nás potěšil, protože to zahrál moc pěkně a nám to připomnělo časy, kdy s námi chodil hrát na tento nástroj Vašek Hroch. Po přestávce hrála RíRa a nejen její sólistky na housle a flétny/píšťaly byly úzasné.

Večer gradoval a jak je zvykem, např. na Saloonech v modrém v MB, tak jsme si obě kapely společně zahrály 2 skladby na závěr. Lidí bohužel moc nepřišlo, ale rozcházeli jsme se s domluvou, že večírek zopakujeme zase někde v Praze na oplátku ještě v dohledné době.