Celkové ohlédnutí za rokem 2017

26.12.2017 10:09

Rád bych navázal na předchozí červnový příspěvek, kdy jsme byli se SGR v polovině roku na rozcestí a nevěděli, kterou cestou dál a kam dojdeme. 7 lidí ve skupině je značná porce názorů, přístupů a řešení. Způsobem, jak to zvládnout, bylo cvičit a sehnat kvalitní hraní. Zpěvačka Lída převzala v drtivé většině prověřený kapelní ženský repertoár a velmi úspěšně posunula výraz a vnímání předváděných skladeb publikem. Bubeník Dan naopak přijal roli buldozeru a ujal se interpretace zcela nových písní ze žánrově spřízněných vod skotsko-irské hudby. Houslista Franta výběrem nových skladeb pookřál a je k nezastavení a ve svém živlu (konečně si zahraje). Na můj vkus trochu moc zpíváme anglicky, ale jinak vzato to není nikomu na překážku v dnešní době.

9 vystoupení v druhé polovině roku 2017 stmelilo skupinu. Byla to hraní na přehlídkách, několika slavnostech měst a obcí v okolí, venkovní vystoupení na terasách, ale i podnikový večírek nebo tradiční vlastní vánoční besídka. Pestrá paleta, kterou sjednocuje to, že jsme kapela spíše na koncertní vystupování, posezení a poslech.

Do budoucna, přes zimu, máme v plánu dodělat si konečně nové nahrávky SGR, kvůli prezentaci, a také více se prosadit na regionálních přehlídkách a akcích poslechového typu. K tomuto cíli bychom rádi ale se dostali i přes částečně vlastní tvorbu, která tu už byla a máme na co navazovat. Tak hodně zdraví

Jarda