Vánoce a závěr roku 2015

04.01.2016 00:00

Rok 2015 byl pro nás dobrý. Posílili jsme o zpěvačku Lýdii, pravidelně jsme se scházeli a pracovali a počet veřejných hraní byl na našem obvyklém průměru.

V prosinci jsme měli 3 koncerty.  Nejdříve jsme se sešli s našimi přáteli a příznivci v restauraci městské haly na naší tradiční vánoční besídce. Hostem byla kapela Alastair a jejich bubeník Jirka, který se k nám postupně přidal a hrál, nám nasadil brouka do hlavy, že s bicími nám to jde náramně. Zajímavé také bylo, kolik přišlo houslistů, což je na jablonecké poměry vzácností. Bylo jich 5, kromě Alastaira dorazili ještě Jaromír/Handl, Karel/Modrotisk, Šárka/Classicis a Fanda/ex SGR. Lidí se sešlo dost.

Pak jsme vystoupili o Štědrém dnu ve Spolkovém domě, kde jsme již podruhé hráli odpoledne seniorům při jejich setkání s jabloneckým primátorem. Krásně zorganizovaná akce, která dopadla na výbornou. Už si nás zarezervovali z magistrátu na příští rok opět. K tomuto účelu jsme si nacvičili nově delší pásno českých koled a vánočních písní, zazněly samozřejmě naše swingovky, skotské dupáky a i česká polka, ale také klasika jako Malá noční hudba od W. A. Mozarta, Menuet a od Vivaldiho Zima.

Poslední akcí roku pro nás bylo vystoupení při večírku oddělení ortopedie zaměstnanců jablonecké nemocnice.v restauraci Crosscountry. Poprvé na nás byla Dušanova žena Martina, což jsme byli rádi, ale nutno dodat, že pracuje právě v nemocnici na tomto oddělení. Zábava jela, nám se hezky od stolu hrálo a všichni byli spokojeni. Tak snad si to zase někdy zopakujeme.

Hurá do roku 2016.