Vánoční vystoupení a závěr roku

29.12.2014 17:46

Jak náš kalendář byl nejdříve na konec roku prázdný, tak ale skutečnost pak byla v reálu jiná.

Nejdříve se ozval Tanvald, že nás chtějí na rinek na rozsvěcování stromu koncem listopadu. To už Iveta měla přetržený vaz v kotníku a tedy skákala o 2 francouzských holích. Před námi vystupovala ZUŠ a tedy všichni moji bývalí kolegové. Hraní na kamionu nám ale vyšlo krásně, ač byly asi +3 stupně, a zanechali jsme u posluchačů výborný dojem. 

Hned na to jsme v duu hráli adventní neděli v Desné, Riedlově vile. Paní učitelka, Iveta, tam se svými desenskými žáky a mnou vystupovala na vernisáži paličkované krajky. Pak byl ještě krátký poslechový koncert, kde jsme lidem spolu dva zahráli něco z klasiky a našich swingovek.

Vašek Hroch najednou začal organizovat zahraniční výjezd, který dopadl, a tak jsme cestovali na Orle do Polska. Kolaři a běžkaři toto místo dobře znají. Je to kousek od Jakušic, ale v hlubokých lesích. Byla tam partička cca 35ti mladých lidí, kteří nejdříve netušili, co budeme hrát, ale na konec nás ocenili a líbili jsme se. Cesta tam byla dobrodružná, protože tam v lesích byla regulérní už zima a cestu jsme příliš neznali. Ještě, že se jelo tankem (Vencův 4x4 Jeep).

Další den jsme měli double, nejdříve vánoční trhy odpoledne v Turnově a pak vlastní vánoční besídku pro nás a naše přátele. Udělalo se nečekaně teplo a hezky, tak hraní venku, kterého jsme se opravdu báli, nedělalo problém. Lidí přišlo hodně a naše vánoční skladby přijali s povděkem. Bylo tam i pár známých přátel, jako třeba Pavel a Maruška Hübnerovi. Pořadatel  také ujišťoval, že se zase ozve s nabídkou dalšího hraní někdy v dohledné době. Pak následoval rychlý náš přesun do Pizzeria Speed v Jablonci na besídku. Sešlo se nás tady docela hodně, cca 30 lidí, a byl to vydařený večírek. Protože Dušan musel jít ještě hrát později s druhou kapelou, tak zaskočil na basu, jako vždy v takovém případě, náš kamarád Jaro Dorčík. Hosty jsme letos žádné neměli, protože si nikdo nedokázal udělat čas (Alastaiři, Handlířovci, Classicis). Asi to ale nikomu z přítomných nijak zásadně nevadilo. Z funclubu mají pochvalu členové s číslem 1, 3 a 4.

Závěrečnou akcí pro kapelu letos byl Štědrý den ve Spolkovém domě v Jablonci. Magistrát města organizoval odpolední posezení pro opuštěné lidi s primátorem Petrem Beitlem. Bylo pozváno cca 40 seniorů. Hráli jsme v nekompletní sestavě, bez Vaška, koledy, klasiku a hlavně náš repertoár pro potěchu pozvaných. Přítomností primátora měla akce vysokou úroveň a byla dobře medializovaná, viz TV relace na RTM 25.12.2014. Pěkná tečka.