Letní koncerty v Jablonci, Frýdlantu a Vratislavicích

10.08.2014 00:00

Po necelém  roce jsme si opět zahráli na městské akci a to v doprovodném kulturním programu největší výstavy českého skla a bižuterie "Křehká krása 2014" na letní scéně Eurocentra v Jablonci n.N.. Byli jsme výborně programově nasazení, před námi šla módní přehlídka a po našich 45 minutách naběhl liberecký Big O´band, což je velký swingový orchestr. V našich barvách hostoval na basu Jaro Dorčík, protože Dušan Zajíček byl s rodinou na zahraniční dovolené. Zajímavostí bylo, že se tam po sobě vystřídali na podiu oba Šilhánové, Míra/kytara s námi a jeho syn Vojta/bicí s big bandem.

Když vše klaplo, tak jsme se přesunuli na další koncert v tento den a to do Frýdlantu. V rámci městem pořádaných kulturních čtvrtků nám patřilo náměstí od 18 do 20 hodin. Počasí přívětivé, v okolních restauracích/zahrádkách lidí jak much a o krásný zvuk se nám postarali Míla Ferles s paní. Hrálo se nám o poznání lépe než v Jablonci. Všechny nás trochu překvapila Líba, moje krátce někdejší švagrová, která se do Frýdlantu nedávno přivdala a už stihla 4 příjmení, že si přišla poslechnout a popovídat si. Bylo to milé setkání.

Náš koncertní hatrick jsme pak dovršili následující den, v pátek, kdy jsme dostali možnost vystoupit ve vratislavickém klubu 101010 v Liberci. Hrálo se v atriu kavárny venku. Počasí opět perfektní a Jaro Doro jako host. Tam jsme se museli nazvučit sami, což dopadlo uspokojivě. Přes veškerou snahu osobní agitace nás všech, kulturní ohlášky v měsíčnících i v rozhlasových relacích místních stanic, při dobrovolném vstupném, tak lidí bylo málo. Tedy asi 20. Hned po ukončení koncertu, to vypadalo, že se posedí ještě, ale Vašek odjížděl do Chorvatska na noc a kolona již čekala, pak najednou se utrhl Míra, že také jede na noc do Hvožďan za klienty a tak jsme balili. Situaci vyřešila Karolína Franclíková, která tam přišla s rodiči a houslemi. Bez ostychu začala hrát sama a všem libý zvuk houslí udělal dobře a v poklidu jsme se rozešli domů.

Děkujeme všem za projevenou přízeň. Přijďte zas.

Jarda