Ohlédnutí za rokem 2018

10.12.2018 12:49

Letošní rok potvrdil správný směr, kterým se kapela vydala v polovině roku 2017. Přinesl nám dostatečný počet kvalitních vystoupení a koncertů, utužení sestavy, pár hostujících muzikantů pro oživení zvuku a zvýšený zájem publika i pořadatelů o naše vystupování.

Určitý zlom nastal pak od září 2018, kdy pro osobní zaneprázdněnost přerušil kapelní závazky Vašek Hroch. Bubeník Dan nastoupil do Brna na Vysokou vojenskou školu, čímž se stal vojákem z povolání a hudba již není to, co mu řídí život. U bicích zaskakoval párkrát Honza Rýgr. Půl roku bolavé rameno s dosud nezlepšujícím se vývojem u houslisty Franty také započalo větší hostování v SGR houslisty Jaromíra Jandy.

Opravdu vydařenými koncerty v 2. pololetí 2018, z pohledu diváckého ohlasu, měla hraní na přehlídce Holanský Pulec, na bižuterním veletrhu Křehká krása, na městských slavnostech v Tanvaldě a Desné. Samostatnou příjemnou novou zkušeností byla 2 lázeňská vystoupení, která zajistil náš "švihák lázeňský" Franta, v Jánských Lázních, při oslavách 100. výročí republiky, a Poděbradech.

Krásná a velmi vydařená byla též naše vánoční besídka, která premiérově proběhla v hotelu Zlatý lev v Jablonci. Přišlo hodně přátel a kamarádů/cca 50, vč. členů "fun clubu", i když už o jednoho člena trvale užšího. Za tuto podporu Vám všem děkujeme. Nyní už nás letos čeká jen hraní pro osamělé seniory, které pořádá magistrát města s primátorem, na Štědrý den odpoledne. Takže budou i koledy. Heslo: hraj a zpívej, dokud máš komu, platí.

Přeji Vám za skupinu Swing Grass Revival klidné a pokojné vánoce.

Jarda Žanta, kapelník